lördag 19 november 2016

Dianas julmysterium del 1

Varmt välkommen till dig som vill vara med på våra mysterievirkningar.

För dig som vill följa med i diskussionerna och få svar på dina frågor vill jag passa på att välkomna dig in i vår grupp på Facebook:
https://www.facebook.com/groups/mysterievirkning/
Där kommer du att få vara en del av en riktigt härlig och varm gemenskap och kanske till och med finna en ny vän eller två. Det har i alla fall jag gjort  


Då sätter vi igång med del 1 av mitt julmysterium.

Ta fram det garn som du har valt som färg 1 och virknål 3. Jag själv har valt det gråa paketet till mitt mysterium och då har jag valt färgerna i denna ordning:
Färg 1 vit
Färg 2 silver
Färg 3 charcoal
Du behöver även en sax och en nål.

Nu till virkningen!

Gör en magisk ring och virka därefter följande maskor i den magiska ringen. Börja med 2 luftmaskor och därefter en stolpe som bildar det första stolpparet. Virka 1 luftmaska, 2 stolpar och upprepa tills du har 6 stolp-par med en luftmaska mellan varje par. Slut varvet med en smygmaska. Klipp av och fäst tråden. Gör nu 15 rundlar till. Du ska ha totalt 16 stycken rundlar för att du ska vara färdig med del 1.

OBS! Ni som vill virka flera av detta mysterium upprepar ovan till så många som ni vill göra. Vill ni göra 2 omgångar så behöver ni följa ovan en gång till. Dvs, då ska ni ha totalt 32 rundlar. Om ni ska göra flera så får ni själva räkna ut matten 😉

Imorgon fortsätter vi med del 2 och då behöver du ha alla 16 rundlar klara, för att vara helt i fas. Så klart kommer tid finnas att virka ikapp.

Lycka till!

Kram,
Diana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar här så hör vi av oss inom det närmaste med svar.