söndag 20 november 2016

Dianas julmysterium del 2

Idag är det dags för del 2 av mitt mysterium. Jag säger det åter igen, om du vill vara med i gemenskapen och se bilder på vilka färgval andra har valt eller få svar på frågor på ett enkelt sätt, så är du varmt välkommen till vår grupp på Facebook:
https://www.facebook.com/groups/mysterievirkning/

Nu kör vi igång! 

Ta fram det garn som du har valt som färg 2 och virknål 3. Jag själv har valt det gråa paketet till mitt mysterium och då har jag valt färgerna i denna ordning:
Färg 1 vit
Färg 2 silver 
Färg 3 charcoal
Du behöver även en sax och en nål.
Ta en av rundlarna som du virkade igår. Idag kommer vi endast att använda färg 2 så klipp INTE av tråden efter varv 2. För enkelhetens skull kan du virka båda varven direkt, innan du går vidare till nästa rundel.
Varv 2: Virka följande maskor i första luftmaskbågen 2 luftmaskor (första stolpen), ytterligare en stolpe, 1 luftmaska, 2 stolpar. Virka så *2 stolpar, 1 luftmaska och 2 stolpar* i nästa luftmaskebåge och upprepa totalt 6 gånger. Slut med en smygmaska. Klipp INTE av tråden
Varv 3: Fortsätt med samma färg. 1 smygmaska så att du kommer till första luftmaskbågen.Virka 2 luftmaskor (första stolpen) och ytterligare 6 stolpar i luftmaskbågen. Virka så 7 stolpar i varje luftmaskbåge. Observera att du inte har några luftmaskor emellan. Avsluta med en smygmaska.
Klipp av och fäst tråden. Gör nu likadant med de övriga 15 rundlarna. Du ska ha totalt 16 stycken rundlar för att du ska vara färdig med del 2.
På onsdag fortsätter vi med del 3 och då behöver du ha alla 16 rundlar klara, för att vara helt i fas. Så klart kommer tid finnas att virka ikapp.
Lycka till och fråga vid frågor.
Kram, Diana =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar här så hör vi av oss inom det närmaste med svar.