onsdag 23 november 2016

Dianas julmysterium del 3

Ta fram det garn som du har valt som färg 3 och virknål 3. Jag själv har valt det gråa paketet till mitt mysterium och då har jag valt färgerna i denna ordning:
Färg 1 vit
Färg 2 silver
Färg 3 charcoal
Du behöver även en sax och en nål.

Läs igenom hela mönstret före du börjar virka.

Ta en av rundlarna från del 2.
Varv 4: Virka en luftmaska i smygmaskan från föregående varv och sedan 6 fastmaskor i föregående vars stolpar. Virka 1 stolpe hela vägen ner mellan stolpparet på varv 2.
OBS! Du ska ner på varv 2 där det inte finns någon luftmaska mellan stolpparen så att stolparna på varv 3 blir inramade med färg 3. Fortsätt virka *7 fm, 1 st* varvet ut och avsluta med 1 smygmaska i första luftmaskan. Klipp INTE av.

Varv 5: Virka 2 luftmaskor, 3 stolpar i föregående varvs fastmaskor. När du gör nästa stolpe ska du befinna dig på mitten av varv 3, dvs ovanför den 4e stolpen. I den maskan ska du virka 1 stolpe, 1 luftmaska, 1 stolpe i samma maska. Därefter virkar du ytterligare 8 stolpar. Fortsätt att virka så varvet runt. Kontrollera att du har 9 stolpar mellan varje luftmaska varvet runt. Avsluta med 4 stolpar och en smygmaska i toppen av den första stolpen.

Klipp av och fäst tråden. Gör nu likadant med de övriga 15 rundlarna. Du ska ha totalt 16 stycken rundlar för att du ska vara färdig med del 3.
På fredag fortsätter vi med del 4 och då behöver du ha alla 16 rundlar klara, för att vara helt i fas. Så klart kommer tid finnas att virka ikapp.

Lycka till och fråga vid frågor.

Kram,
Diana =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar här så hör vi av oss inom det närmaste med svar.