söndag 22 januari 2017

5. Del C2-C3 - Lilla Pyssling Design Mysterievirkning

DEL C2
Denna del virkas i ljusblått garn

1) Gör en magisk cirkel med 6fm
2) 2i1 x6 [12]
3) *2i1, fm* x3, 2i1 [11] 
Avsluta med en sm i nästa maska. 3e varvet avslutas alltså innan man är tillbaka till början. Lämna en bit garn som en svans inför monteringen. Gör två stycken C2. 

DEL C3 
Denna del virkas i svart garn

1) Gör en magisk cirkel med 6fm
2) 2i1 x6 [12]

Fäst. Lämna en bit garn som en svans inför monteringen. Gör två stycken C3. 

MONTERING 

Börja med att sy fast del C3 ovanpå del C2 med hjälp av den svarta garnsvansen. På del C2 är det en planare del (där varvet inte slutfördes) och det ska vara nedåt och fästas kant i kant med del C3. Det ljusblå ska alltså sticka fram större delen bakom det svarta men inte i nederkant.

Sy nu fast del C2/3 i del C1 med hjälp av den ljusblå garnänden. Del C1 lägger du så att sidan utan grå inramning ligger nedåt. Lägg del C2/3 kant i kant så att det ljusblå ligger närmast bredvid den tunna delen av det grå. Det enda av det vita som ska synas nu är stolparna på slutet. 

Sy fast del C (sammanslagningen av C1, C2 och C3) i del B med hjälp av den mörkgrå garnänden, längs hela den grå linjen på del C. Du kan nu placera ut delarna med hjälp av markeringarna du gjorde under tiden du virkade del B. Markeringarna ska sitta efter maska 30 och 58 på varv 24. Samt på varv 27 efter maska 43 och 56. Se endast markeringarna som ett riktmärke. Det kan hända att du behöver placera dina del C precis bredvid markeringarna istället, det beror lite på hur man sytt på del B2. Det är svårt att vara exakt. Men placera båda del C så att de sitter symmetriskt i förhållande till del B2. Sy nu fast delarna CV och CH. CV till vänster med den tjockare delen av det grå längst åt vänster och del CH på höger sida med det tjockaste grå längst åt höger. Sy med grått garn längs den grå linjen, lämna nederkanten öppen. Avsluta med att vid den yttersta, tjocka delen av det grå, de tre sista maskorna, sy i varje ett stygn (ca 0,5cm) rakt ut från det grå, in i del B (totalt tre stygn upp på utsidan av varje del C).

Om du vill: 
Om du vill kan du nu öka på formen på del B genom att gömma en bit garn som drar åt under båda delarna C och får dem att se lite mer insjunkna ut. Ta en bit garn, vilken färg som helst och stick in nålen i del B i mitten under del C (det kommer alltså inte synas när del C är helt fastsytt), låt nålen komma upp mitt under den andra del C, ner i maskan bredvid och tillbaka ut precis bredvid där du gick ner med nålen från första början, under första del C. Klipp av garnet och dra åt så mycket du tycker passar för att få en insjunken form, gör en dubbelknut och klipp av ändarna. 

Nu är det dags att sy fast nedre delarna av båda delarna C. Jag använde ändarna till både den vita, ljusblå och svarta delen när jag sydde igen för att få en så snygg övergång som möjligt. Testa dig fram!

Avsluta med att lägga ett litet vitt stygn i övre delen av del C3, ca klockan 2 om man skulle se cirkeln som en klocka.

Jag kommer att lägga ut en bildtråd i facebookgruppen för att visa hur jag monterat del C. Ta hjälp av den om du vill!

Lycka till! 
Kram Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar här så hör vi av oss inom det närmaste med svar.