Trivselregler för mysterievirkning

Trivselregler för Mysterievirkning
I denna grupp kommer vi att gemensamt virka efter samma mönster och se hur olika resultatet kan bli. Mysterievirkning kommer att gå ut på att man virkar i blindo efter ett mönster som vi delar med oss av bit för bit. För att det ska vara praktiskt genomförbart så kommer vi att meddela materiallistan ett par veckor före varje mysterium drar igång så att den som behöver införskaffa material ska hinna med detta. Camilla kommer att i möjligaste mån erbjuda paket inför mysterierna via sin webshop www.camillaslivsstil.se
Vi har beslutat att man ska få en liten fingervisning om vad det är vi virkar, mest för att underlätta färgvalet. Till exempel kommer vi att berätta om det är något som är en inredningsdetalj, om det är en accessoar eller om det kanske är en amigurumi. Vi delar med oss av den nödvändiga informationen, men inte mer.
Om du själv är sugen på att hålla i ett mysterium skickar du ett meddelande till mig, Diana Ritzén, så pratar vi vidare om detta privat. Just nu finns det många mysterier inplanerade och det känns fantastiskt roligt.
För att ett mysterium ska vara roligt för alla inblandade så ber vi er alla att tänka på följande före ni ställer frågor till mönsterskaparen:
·         läs instruktionerna noga, gärna flera gånger
·         börja virka efter beskrivningen, det brukar ge sig bara du försöker
·         aktuell mönsterdel hittar du under det fastnålade inlägget
För att ett mysterium ska få förbli ett mysterium så får man under inga omständigheter:
·         visa bilder på det man håller på att virka, varken i denna grupp eller i andra grupper/instagram/övriga sociala medier
·         skriva inlägg som kan avslöja vad vi virkar på
·         starta gissningstrådar om vad vi virkar på
·         avslöja vart i mönstret man befinner sig (exempelvis skriva "nu är jag klar med ärmen", detta avslöjar alldeles för mycket)
·         dela med sig av mönstret i andra grupper
Under pågående mysterium får man väldigt gärna:
·         visa bilder på sitt garnval
·         visa bilder på att man just har förberett sig på att virka (ej på mysteriet)
·         berätta vad man tycker om pågående mysterium
·         bjuda in sina virkvänner till gruppen
På visningsdagen och efter detta datum får man väldigt gärna:
·         visa bilder på slutresultatet i den bildtråd som vi publicerar, alla lösa bilder raderas
·         visa bilder i andra grupper och forum. Tagga gärna med #mysterievirkning och med @_madebydee_ samt med @camillaslivsstil så att vi får ta del av era fantastiska verk
Visningsdagen presenteras av mönsterskaparen och denna skall respekteras.


Generella regler:
·         Du får inte blocka admin - detta leder till omedelbar uteslutning ur gruppen
·         Alla medlemmar ska läsa igenom reglerna och följa dem
·         Håll en god ton och tänk efter före
·         Om du inte följer ovan regler kommer en varning att tilldelas. Vid upprepning kommer man att uteslutas ur gruppen.
Tänk på att alla har olika mycket tid att lägga på virkningen och vi kommer inte att befinna oss på samma del samtidigt. Därför är det viktigt att inte avslöja något om de olika mönsterdelarna - även fast informationen finns i gruppen.
Mönsterskaparen bestämmer själv om mönstret ska vara tillgängligt i gruppen efter att mysterievirkningen är över. Tänk på att lagen om copyright gäller även i mysterievirkning. Mönsterskaparen lägger ner mycket tid på att skapa mönstret och det är inte självklart att detta kommer att finnas tillgängligt efter mysteriet eller att det kommer att fortsätta att vara gratis.
Vi i admin samt eventuell gäst kommer att finnas tillhands så snart tillfälle ges. Vi har våra "dagjobb" att sköta och familjer som vi vill spendera mycket tid med. Om du vill ha vår uppmärksamhet kan du tagga oss i ditt inlägg eller skicka ett privat meddelande till oss. Vi har koll på våra övrigt mappar, så det behöver ni inte fundera över =)
En sammanfattning av reglerna är att ni ska vara superduperhemliga samt att vi använder oss av vårt sunda förnuft när vi skriver inlägg i gruppen. Behandla varandra som ni behandlar era bästa vänner...
Med detta sagt vill jag passa på att önska massa härliga stunder i vår fina grupp.

Skrivet av Diana Ritzén @_madebydee_
2016-10-15
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar här så hör vi av oss inom det närmaste med svar.